Vanwege persoonlijke omstandigheden gaan alle ademcirkels en individuele ademsessies op dit moment tot April 2024 niet door. Mocht je up-to date willen blijven, schrijf je dan in voor de Sengge Spirit nieuwsbrief.

Ademcoach in Almere

Ben je op zoek naar een Ademcoach in Almere?Individuele ademcoaching biedt een pad naar rust en balans in het hectische moderne leven. Met persoonlijke begeleiding, leren verschillende ademhalingstechnieken je om stress te beheersen, bewustzijn te vergroten en innerlijke kalmte te cultiveren. Ontdek een evenwichtiger leven door ademcoaching.

Individuele ademcaching | Ademcoach in Almere

Wat is individuele ademcoaching?

Individuele ademcoaching is een gepersonaliseerde vorm van begeleiding gericht op het optimaliseren en vitaliseren van het algehele welzijn, waarbij de ademhaling als hoofdrolspeler wordt meegenomen in het proces. Ademhaling heeft een enorme invloed op onze fysieke en mentale gezondheid. Individuele ademcoaching biedt een-op-een begeleiding om adempatronen te verbeteren, bewustwording van de ademhaling te vergroten en om te leren hoe ademhaling kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor ontspanning en stressmanagement.

Enkele voordelen van individuele ademcoaching zijn onder andere:

  1. Verbeterde Geestelijke Gezondheid: Bewuste ademhalingstechnieken kunnen helpen om angst en stress te verminderen, en verbeteren het algehele gevoel van welzijn.

  2. Fysieke Gezondheid: Het verbeteren van de ademhaling kan de bloedcirculatie en zuurstofvoorziening naar de weefsels en organen verbeteren, wat bijdraagt aan een betere algehele gezondheid.

  3. Betere Slaap: Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren, wat op zijn beurt bijdraagt aan een betere fysieke en mentale gezondheid.

  4. Verhoogd Bewustzijn en Focus: Bewuste ademhaling kan ook bijdragen aan een verhoogd gevoel van aanwezigheid en concentratie.

Individuele ademcoaching is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie. Het kan bijzonder gunstig zijn voor mensen die worstelen met stress, angst, slaapstoornissen, of voor degenen die gewoon een grotere bewustwording van hun lichaam en geest willen bereiken. Twijfel je of individuele ademcoaching hulp kan bieden bij jouw persoonlijke hulpvraag, neem dan contact op. 

Jouw Ademcoach | Ademcoach in Almere

Ontmoet Willemijn.

Mijn leven is een reis waarin ik actief samenwerk met het donker en het licht in mezelf. Deze twee elementen kunnen klinken als tegengestelden, maar de waarheid is dat ze elkaar complementeren en meer met elkaar gemeen hebben dan dat ik vroeger dacht. Liefs, Willemijn.

Waar is ademwerk goed voor?

Stressvermindering

Ademwerktechnieken helpen bij het kalmeren van het zenuwstelsel en verminderen stress. Door bewust te ademen, kun je diepe ontspanning bereiken en spanning in het lichaam loslaten.

Emotionele balans

Ademwerk helpt bij het loslaten van opgekropte emoties, het verwerken van trauma en het bevorderen van emotionele veerkracht. Het kan je helpen om bewust contact te maken met je gevoelens en deze op een gezonde manier te uiten en te integreren.

Verbeterde energie en vitaliteit

Door bewust en diep te ademen, vergroot je de zuurstofopname en stimuleer je de energiestroom in het lichaam. Dit kan leiden tot een verhoogd gevoel van vitaliteit, meer mentale helderheid en een algeheel gevoel van welzijn.

De manier waarop je als mens ademt geeft ontzettend veel informatie over hoe je in het leven staat. Over het algemeen wordt de ademcapaciteit niet optimaal benut, met als gevolg dat je een deel van je levensenergie niet of verkeerd gebruikt. Dit is ontzettend zonde, want deze gewoonte zorgt vaak voor onnodig lijden. Regelmatig heb je niet eens in de gaten hoe je ademt, totdat je er van bewust gemaakt wordt en er zo misschien wel achter komt hoeveel verzachting er voor jezelf op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau aan te brengen is. Of je bent je er juist overbewust van, en zit de onprettige ademhaling je al enorm in de weg. Gelukkig maar: je kan leren hoe je beter kan ademen. Hiermee aan de slag gaan is een groot cadeau aan jezelf, en zet een proces van diepe transformatie in werking. 

Ademcoachingstraject | Ademcoach in Almere

Wat houdt een ademcoachingstraject in?

Een ademcoachingstraject is een reeks sessies over een bepaalde periode ontworpen om een dieper begrip en bewustzijn van de ademhaling te ontwikkelen en om specifieke klachten aan te pakken. Hoewel elk traject op maat gemaakt wordt en afgestemd is op individuele behoeften, volgt hier een algemene beschrijving van hoe zo’n traject eruit kan zien:

Stap 1: Intakegesprek

De eerste sessie begint meestal met een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is een wederzijdse kennismaking en een goed begrip krijgen van je huidige gezondheid, levensstijl, eventuele medische aandoeningen, en je specifieke doelen voor de ademcoaching.

Stap 2: Ademanalyse

Er vindt een analyserende observatie plaats van hoe je ademt om eventuele patronen of problemen te identificeren. Dit kan omvatten hoe diep je ademt, het ritme van je ademhaling, of je voornamelijk ademt door je borst of je buik, enz.

Stap 3: Educatie

Er zal uitgelegd worden hoe de ademhaling werkt met daarbij een toelichting van wat het belang ervan is voor de fysieke en geestelijke gezondheid. Dit kan ook de impact van stress op de ademhaling en de voordelen van ademhalingstechnieken omvatten.

Stap 4: Ademhalingsoefeningen

Op basis van de intake en evaluatie zullen er gedurende vervolgsessies verschillende ademhalingstechnieken geïntroduceerd worden en oefeningen die specifiek zijn afgestemd op je behoeften.

Stap 5: Feedback en Reflectie

Na het aantal sessies van het door jou gekozen traject is er ruimte voor feedback en reflectie. Je kunt delen hoe je je voelt, eventuele veranderingen die je opmerkt, en eventuele vragen of zorgen die je hebt. Samen maken we de balans op en maken we afspraken over een eventueel vervolgtraject. 

5/5
Ik ben nog nooit in aanraking geweest met ademwerk, maar na mijn ervaring met ademcoach Willemijn in Almere ben ik heel erg positief verrast. Ik heb vier sessies gedaan en het was voor mij een hele bijzondere ervaring. Na afloop ging ik altijd met een grote glimlach, een gevoel van rust en dankbaarheid naar huis. Ademwerk heeft door Willemijn een speciale betekenis voor mij gekregen, omdat ik heb gemerkt dat het echt iets is wat bij mij past en mij rust geeft. Daarnaast kan ik de oefeningen heel goed in mijn dagelijks leven gebruiken en heb ik er veel profijt van. Willemijn heeft een hele fijne energie en heeft mij heel goed begeleid in de sessies.

Boek Een Sessie | Ademcoach in Almere

Individuele Ademsessie Boeken in Almere

Ben je klaar om de transformerende kracht van je ademhaling te ontdekken? Maak een afspraak voor individuele ademcoaching. Ik werk samen met jou aan op maat gemaakte sessies voor zelfgenezing, stressmanagement en algehele gezondheid.  Adem diep, voel de rust en breng balans in je leven. Boek nu je intakegesprek & eerste ademsessie om te beginnen met deze bijzondere reis naar welzijn.

Intakegesprek & eerste ademsessie

Is het jouw eerste keer dat je je voor individuele ademcoaching aanmeldt bij Sengge Spirit? Maak dan eerst een afspraak voor een intake & eerste ademsessie

120 min.

€95,-

Losse ademsessie

Wil je verder na je intakegesprek & eerste ademsessie maar ben je nog niet klaar om de stap in het diepe te nemen door een pakket van meerdere sessies te nemen? Kies dan voor een losse ademsessie.

90 min.

€145,-

Meerdere sessies pakket

Voel je dat het tijd is om volledig voor je eigen proces te kiezen? Gun je jezelf een intieme en authentieke relatie met jezelf? Én ben je geraakt door je eigen ademkracht? Kies dan voor een pakket en ga de ultieme reis naar binnen aan!

90 min.

vanaf €110,-

Ademsessie Pakketten | Ademcoach in Almere

Individuele Ademcoachings Pakketen

Ben je er klaar voor om met volle toewijding te werken aan een nieuwe versie van jezelf? Kies dan voor een pakket van 3, 6 of 9 individuele ademsessies. Met een op maat gemaakt behandelplan doorloop je een traject dat volledig is afgestemd op jouw hulpvraag.

Boek het pakket van jouw keuze en plan direct je ademsessies in. 

Pakket van 3 ademsessies

(€140,- per sessie)

90 min.

€420,-

Pakket van 6 ademsessies

(€115,- per sessie)

90 min.

€690,-

Pakket van 9 ademsessies

(€110,- per sessie)

90 min.

€990,-

Specials

Je bent nieuwsgierig naar hoe yoga, mantra of ademwerk jouw leven zou kunnen verrijken. Je hebt nog geen of weinig ervaring met deze stromingen en je hebt zin om dit in een groep met gelijkgestemden op een zachte en laagdrempelige manier te verkennen.

Online ademsessies

Vooropgesteld is het echt juist de kunst om niet al te veel van een ademsessie te verwachten, en het gewoon te beleven. Dat gezegd hebbende, is er natuurlijk globaal wel het één en ander over te zeggen. Ademwerk is heel veelzijdig en er zijn verschillende ademtechnieken, dus allereerst hangt het helemaal af van wat jouw hulpvraag is en welke ademtechniek(en) daar het best bij pas(s)t(en). 

Sengge Spirit Blog

Hieronder vind je de meest recente artikelen van Sengge Spirit over ademwerk, bewustwording & welzijn. Wil je up to date blijven? Vergeet  dan niet om je hieronder in te schrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief!