Vanwege persoonlijke omstandigheden gaan alle ademcirkels en individuele ademsessies op dit moment tot April 2024 niet door. Mocht je up-to date willen blijven, schrijf je dan in voor de Sengge Spirit nieuwsbrief.

Wat is een ademcirkel?

Wat is een ademcirkel? | Sengge Spirit

De kracht van ademcirkels | Wat is een ademcirkel?

Samenkomen voor bewuste ademhaling

Een ademcirkel is een bijeenkomst waarin deelnemers samenkomen om bewust te ademen en de kracht van ademwerk te ervaren. Het is een veilige en ondersteunende omgeving waarin ademhalingstechnieken worden gebruikt om transformatie, heling en welzijn te bevorderen.

Veilige ruimte | Wat is een ademcirkel?

Een veilige ruimte voor transformatie en welzijn

Tijdens een ademcirkel worden vaak specifieke ademtechnieken toegepast, zoals verbonden ademen, waarbij de in- en uitademing in elkaar overgaan zonder pauzes. Deze techniek kan diepe ontspanning, emotionele ontlading en een verhoogd bewustzijn stimuleren. Andere ademhalingsoefeningen en -technieken kunnen ook worden gebruikt, afhankelijk van de focus en intentie van de ademcirkel.

Ademtechnieken voor ontspanning | Wat is een ademcirkel?

Ademtechnieken voor stressvermindering en ontspanning: Het belang van bewuste ademhaling

Het beoefenen van bewuste ademhalingstechnieken, zoals diafragmatische ademhaling, kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de zuurstofopname en het bevorderen van ontspanning en welzijn. Het kan gunstig zijn om een ademhalingsoefening, meditatie of yoga te proberen om je te helpen bij het ontwikkelen van een goede ademhalingstechniek.

Verbonden ademen en meer | Wat is een ademcirkel?

Het scala aan ademhalingstechnieken in ademcirkels

Tijdens ademcirkels worden verschillende ademhalingstechnieken gebruikt, zoals verbonden ademen, box breathing, of specifieke ritmische patronen. Deze technieken hebben elk hun eigen effect op het zenuwstelsel en de algehele ervaring van de deelnemers. Door te experimenteren met verschillende technieken kun je ontdekken welke het beste bij jou past en welke effecten ze hebben op je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

De rol van een ervaren facilitator | Wat is een ademcirkel?

Begeleiding en ondersteuning tijdens de ademervaring

Een ademcirkel wordt meestal geleid door een ervaren facilitator. De facilitator speelt een cruciale rol bij het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving voor de deelnemers. Ze bieden begeleiding, ondersteuning en zorgen ervoor dat het ademwerkproces op een verantwoorde manier wordt begeleid. De facilitator kan individuele aandacht geven wanneer dat nodig is en ervoor zorgen dat de ademcirkel in lijn is met de behoeften en grenzen van de deelnemers.

Diepgaande effecten | Wat is een ademcirkel?

Emotionele verwerking, lichaamsbewustzijn en ontspanning

Het beoefenen van ademcirkels kan diepgaande effecten hebben op de deelnemers. Door bewust te ademen en diep in contact te komen met de ademhaling, kunnen vastgehouden emoties en spanningen losgelaten worden. Dit kan leiden tot een diepe emotionele verwerking en heling. De ademwerkervaring kan de deelnemers helpen om diepere lagen van zichzelf te verkennen en bewustzijn te creëren rondom oude patronen en overtuigingen.

Daarnaast bevordert het beoefenen van ademcirkels het lichaamsbewustzijn. Door bewust te ademen en te voelen hoe de adem door het lichaam stroomt, kunnen deelnemers meer verbinding maken met hun fysieke sensaties en signalen. Dit kan leiden tot een groter gevoel van in-tune zijn met het lichaam en het bevorderen van een gezonde relatie met het lichaam.

Bovendien creëert de ademcirkel een diepe staat van ontspanning. Naarmate de ademhaling dieper wordt en het lichaam ontspant, kunnen deelnemers zich overgeven aan een gevoel van diepe rust en kalmte. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en het loslaten van spanning in het lichaam en de geest.

Gemeenschap en verbinding | Wat is een ademcirkel?

Samen ademen in een ademcirkel

Naast de individuele ervaringen, bevordert de ademcirkel ook een gevoel van gemeenschap en verbinding. Door samen te ademen en de ademenergie te delen, ontstaat er een krachtige synergie in de groep. De collectieve energie en het groepsbewustzijn kunnen een diep gevoel van verbondenheid creëren, waardoor de deelnemers zich gesteund en begrepen voelen.

Ademcirkels bieden een veilige ruimte waarin deelnemers hun ervaringen kunnen delen en zich kunnen openstellen voor de aanwezigheid en steun van anderen. Dit creëert een sfeer van vertrouwen en saamhorigheid, wat de helende en transformerende kracht van de ademervaring versterkt.

Belangrijke overwegingen | Wat is een ademcirkel?

Veiligheid en begeleiding bij deelname aan ademcirkels

Het is belangrijk om te benadrukken dat deelname aan ademcirkels onder begeleiding van een ervaren facilitator essentieel is. Ademwerk kan diepe emotionele en fysieke reacties teweegbrengen, en het hebben van een bekwame en ondersteunende facilitator zorgt ervoor dat de sessie veilig en verantwoord verloopt.

Facilitators zijn getraind in het herkennen van de behoeften en grenzen van de deelnemers, en kunnen indien nodig individuele begeleiding bieden. Ze zorgen voor een veilige omgeving waarin de deelnemers zich vrij voelen om hun ervaringen te delen en zich te uiten. Het is belangrijk om open en eerlijk

Ademcirkel boeken | Wat is een ademcirkel?

Ervaar zelf wat de ademcirkel voor jouw kan betekenen.

Wat is een ademcirkel? | Sengge Spirit

Je kan er nog uren lezen over wat het ademwerk voor jou kan betekenen, maar je kan het ook gaan ervaren in een van onze maandelijkse ademcirkels in verschillende steden in Nederland. Bekijk de ademcirkel agenda voor een ademcirkel bij jou in de buurt en adem mee met ons!

Andere artikelen