Vanwege persoonlijke omstandigheden gaan alle ademcirkels en individuele ademsessies op dit moment tot April 2024 niet door. Mocht je up-to date willen blijven, schrijf je dan in voor de Sengge Spirit nieuwsbrief.

Over Sengge Spirit

Ben je benieuwd hoe er bij Sengge Spirit tegen gezondheid aangekeken wordt, wat de manier van werken is en wie het gezicht is achter dit allemaal? Misschien vraag je je ook wel af waar de naam Sengge Spirit vandaan komt!? Je komt dit alles te weten op deze pagina. 

Sengge Spirit, waar komt deze naam vandaan?

In de Tibetaanse cultuur is Sengge de benaming voor de sneeuwleeuw. De sneeuwleeuw uit Tibet representeert kracht, onbevreesdheid en vreugde. Het is het dier dat, net als de leeuw in astrologie, wordt gezien als de koning(in) van het dierenrijk.

De melk van een sneeuwleeuwin is het ingrediënt van verschillende heilige geneesmiddelen. Ze bevat bijzondere voedingsstoffen die helend zijn voor het menselijk lichaam en de balans herstellen. Er huist hier dus ongelooflijk veel kracht in. Daarnaast wordt de brul van de sneeuwleeuw in Tibet vaak vergeleken met de leer van de Boeddha, beiden worden gezien als de belichaming van stilte, moed en de ultieme waarheid. 

Het woord Sengge en de verhalen die erachter schuilgaan vertegenwoordigen precies de voetprint die ik graag op aarde achter zou willen laten, als ik die kans krijg. Ook is de leeuw mijn sterrenbeeld. Leeuw is het astrologische teken van de zon, vandaar een zon als logo! De zon staat ook voor het schenken van licht, wat ik tevens een mooie gedachte vind.

Je zou Sengge Spirit eigenlijk kunnen lezen als leeuwenspirit. Als leeuwenkracht. Groots maar ook klein, krachtig maar ook zacht, luid maar ook stil en vechtend maar ook in overgave.

Willemijn, jouw
ademcoach.

Als ik zou moeten benoemen waar ik goed in ben, dan is het de grenzen van mijn eigen comfortzone opzoeken. Soms doe ik dat omdat ik het zelf wil, maar het leven heeft me hier ook vaker toe gedwongen. Waarom overkomt mij dit nou weer? Kon ik dan denken. Er liggen prachtige levenslessen verborgen in de moeilijkheden die we soms voor onze kiezen krijgen, dat weet én (be)leef ik nu.

Mijn leven is een reis waarin ik actief samenwerk met het donker en het licht in mezelf. Deze twee elementen kunnen klinken als tegengestelden, maar de waarheid is dat ze elkaar complementeren en meer met elkaar gemeen hebben dan dat ik vroeger dacht. De vriendschap die ik intern heb gesloten met alle facetten in mij, manifesteert zich in mijn externe leven. Ik vind het een dankbare taak als ik anderen ook kan helpen bij het terugvinden  en onderhouden van deze balans in zichzelf. Heel veel liefde en plezier haal ik daaruit.

Visie

Vanuit een heldere visie wordt er invulling gegeven aan de coaching en begeleiding tijdens het ademwerk vanuit Sengge Spirit.

Waar we nu staan | het rationele

Het huidige tijdperk waarin we leven, kent de standaard meten is weten. Het meten van data is een rationeel proces. Dit wil zeggen dat we met ons denkende brein continu proberen om logische en kloppende verhalen te maken van ervaringen die we op doen in dit leven. Dat wij als mensen het instrument (ons brein) hebben om dit te kunnen doen is – voor zover we nu weten – uniek. We zien onszelf daarom ook als de krachtigste wezens op aarde!

Er is meer dan we denken | het spirituele

Wat door veel mensen niet wordt gerealiseerd, is dat we naast het brein nog een grote hoeveelheid aan andere instrumenten tot onze beschikking hebben. Naast het wetenschappelijke meetbare, bestaat er namelijk het spirituele voelbare. Met de juiste richtingaanwijzers kan iedereen hiermee in bewust contact komen. Het ligt allemaal binnen het handbereik van ons eigen lichaam en onze geest! We zijn nog veel krachtiger dan dat we weten, en we zijn in ons pure wezen ook veel minder afhankelijk van externe dingen dan dat we over het algemeen denken.  

Het nieuwe perspectief | krachtiger dan ooit

Iedereen verdient het om het proces van heling met zichzelf aan te gaan. Om de dingen vanuit nieuwe perspectieven bekijken, en krachtige kanten in onszelf aan te spreken waarvan we niet (meer) wisten dat ze diep in ons verscholen liggen. Om zwaktes niet meer als zwaktes te zien, en talenten helemaal in het licht te durven zetten. Iedereen verdient het om de kracht in zichzelf te ervaren, op alle verschillende lagen. Ook verdient iedereen het om onderscheid te kunnen maken tussen dat wat is aangeboren en dat wat is aangeleerd. Hierdoor ontstaat er een helder overzicht van de elementen waar je in dit leven zelf invloed op hebt, en daarmee zal het vertrouwen in het zelfredzame vermogen toenemen. Iedereen verdient het om te leren hoe je je leven kan verrijken door het verkennen van je eigen essentie.

Werkwijze

Bij mij is er ruimte voor elk aspect van jou. Dat betekent vooral dat jij mag verschijnen precies zoals je bent. Ik help je om te ontspannen en aandachtig aanwezig te zijn bij wat er op dat moment in je leeft. Er is ruimte voor zowel wetenschappelijke als holistische perspectieven, en het combineren van de twee zorgt voor ongelooflijk veel potentie om tot inzichten en groei te komen. Het fundament om dit te te laten ontstaan bestaat uit drie pijlers:

Vertrouwen
De ruimte die ik je aanbied om - op wat voor manier dan ook - aan jezelf te werken, is er één van discretie. Je mag onderzoeken waar jouw groei ligt, zonder dat ik een oordeel heb over hoe dat proces er voor jou uit ziet. Geen labels, maar ruimte voor vrije expressie.
Gelijkwaardigheid
Het fundament van onze verbinding is dat we beiden even waardig en even volmaakt zijn. Er is op geen enkele manier sprake van competitie, enkel van liefdevol bij en  met elkaar aanwezig zijn. Mijn support en begeleiding komen vanuit het hart. Geen labels, maar ruimte voor vrije expressie.
Intüitief
Hoeveel wijsheid er ook te vinden is in boeken, je hebt er weinig aan zonder de sturing vanuit je innerlijke kompas. Je innerlijk 'weten'. Als gevoel en ratio complementair aan elkaar mogen zijn en naast elkaar mogen bestaan, wordt de potentie van het groeiproces volop benut. 
Previous slide
Next slide