Vanwege persoonlijke omstandigheden gaan alle ademcirkels en individuele ademsessies op dit moment tot April 2024 niet door. Mocht je up-to date willen blijven, schrijf je dan in voor de Sengge Spirit nieuwsbrief.

Waarom ademwerk goed is voor je welzijn

Ademwerk is een krachtige praktijk die de manier waarop we ademen bewust verkent en benut om ons welzijn te bevorderen. Hoewel ademen een vanzelfsprekende functie van ons lichaam is, hebben veel mensen geen idee van de impact die bewuste ademhalingstechnieken kunnen hebben op onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. In dit artikel duiken we dieper in op de voordelen van ademwerk en waarom het een waardevolle praktijk is voor het verbeteren van ons welzijn.

Stressvermindering en ontspanning

Ademwerk kan dienen als een effectieve stressverlichtingstechniek. Door bewust te ademen en te focussen op de ademhaling, kunnen we de hartslag vertragen, de bloeddruk verlagen en het zenuwstelsel kalmeren. Dit kan leiden tot diepe ontspanning, het verminderen van spanning in het lichaam en het bevorderen van een gevoel van kalmte en welzijn.

Verbeterde ademhalingstechniek

 Veel mensen ademen oppervlakkig en onbewust. Ademwerk helpt bij het verbeteren van de ademhalingstechniek door bewust dieper en vollediger te ademen. Dit kan de zuurstoftoevoer naar het lichaam verhogen, de longcapaciteit vergroten en de efficiëntie van de ademhaling verbeteren. Een goede ademhaling kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid, het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van een algemeen gevoel van vitaliteit.

Emotioneel welzijn en zelfbewustzijn

Ademwerk is ook een krachtige tool voor het verkennen en transformeren van emotionele patronen. Door bewust te ademen, kunnen we ons meer verbonden voelen met onze emoties en ze op een gezonde manier laten stromen. Het kan helpen bij het loslaten van onderdrukte emoties, het verminderen van angst en het bevorderen van een gevoel van emotioneel evenwicht. Ademwerk kan ook dienen als een ingang naar zelfbewustzijn, waarbij we dieper contact maken met onszelf en onze innerlijke processen.

Persoonlijke groei en bewustzijn

Ademwerk wordt vaak gebruikt als een praktijk voor persoonlijke groei en bewustwording. Het kan ons helpen om diepere lagen van het zelf te verkennen, oude overtuigingen en patronen los te laten en ons te openen voor nieuwe mogelijkheden. Door bewust te ademen, kunnen we ook meer aanwezig zijn in het moment en onze innerlijke wijsheid en intuïtie versterken.

Conclusie

Ademwerk is een waardevolle praktijk die een positieve invloed kan hebben op ons fysieke, mentale en emotionele welzijn. Van stressvermindering en ontspanning tot het verbeteren van de ademhalingstechniek en het bevorderen van emotioneel welzijn, de voordelen van ademwerk zijn

Andere artikelen